Patelnia do naleśników 25 cm MG Home Cucina
Patelnia do naleśników 25 cm MG Home Cucina
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Przelew on-line - bezpieczny szybki przelew / Blik / PayPo / Google Pay / Apple Pay lub płatność kartą.
Za pobraniem - Płatność przy odbiorze.
Opis
Patelnia do naleśników 25 cm MG Home Cucina to znakomity kuchenny przyrząd do smażenia pancakes, placków czy klasycznych naleśników.
Produkt polecany przez Magdę Gessler.
Wytrzymałość
Dzięki grubej aluminiowej formie oraz pokryciu podwójną powłoką no-stick, patelnia zapewnia wyjątkową odporność na zarysowania i uszkodzenia mechaniczne.
Równomierna dystrybucja ciepła
Dzięki wykorzystaniu technologii jednego odlewu, patelnie CUCINA zapewniają równomierne i efektywne rozprowadzenie ciepła.
Rączka soft touch
Solidna, wygodna w użyciu antypoślizgowa rączka
Łatwe czyszczenie
Dzięki nieprzywierającej powłoce można ją zmywać w zmywarce.
Przed pierwszym użyciem
Przed pierwszym użyciem należy usunąć opakowanie oraz wszelkie etykiety.
Patelnie z powłoką non-stick umyć w ciepłej wodzie z odrobiną łagodnego detergentu i wysuszyć.
W kolejnym kroku patelnię podgrzać przez kilkadziesiąt sekund a następnie na ciepłej powierzani wewnętrznej rozprowadzić odrobinę oleju roślinnego, potem wytrzeć nadmiar oleju miękką szmatką lub papierowym ręcznikiem. Warto tę czynność powtarzać regularnie co kilka użyć patelni w celu jak najlepszego zachowania właściwości non-stick.
Użytkowanie
- Wskazane jest używanie małego lub średniego ognia przez cały czas. Duży ogień – zwłaszcza w kuchniach gazowych może uszkodzić zewnętrzne powłoki patelni, a tego rodzaju uszkodzenie nie jest objęte odpowiedzialnością sprzedawcy.
- Nigdy nie zostawiać na ogniu produktów do gotowania bez zawartości.
- Przed myciem pozostawić patelnie do ostygnięcia by uniknąć deformacji w wyniku gwałtownych zmian temperatur.
- Nie podgrzewać tłuszczu lub oleju do temperatury przypalenia lub dymienia. Grozi to pożarem lub uszkodzeniem patelni.
- Nie przechowywać kwaśnych lub słonych potraw na patelni przez dłuższy okres przed gotowaniem lub po gotowaniu. Może to prowadzić do chemicznego uszkodzenia powłoki non-stick.
Pielęgnacja i czyszczenie
- Należy unikać korzystania z ostrych akcesoriów oraz krojenia bezpośrednio wewnątrz patelni. Należy uważać, aby nie porysować powłoki zapobiegającej przywieraniu. Zarysowania nie są objęte odpowiedzialnością sprzedawcy.
- Należy unikać przegrzewania patelni. Skutkuje to utratą właściwości powłoki non-stick i nie jest to objęte odpowiedzialnością sprzedawcy.
- Z czasem na powłoce non-stick mogą pojawić się drobne plamki, jednak odbarwienia bez uszkodzenia powłoki nie wpływają na właściwości użytkowe patelni.
- Regularnie powtarzać czynności konserwacyjne opisane w sekcji „przed pierwszym użyciem
- W przypadku powstania przypaleń na patelni, wlać ciepłą wodę i płyn do mycia naczyń i pozostawić do odmoczenia na około godzinę, następnie umyć za pomocą gąbki. Nie używać ostrych zmywaków ani skrobaków, jedynie miękkiej gąbki lub zmywaków dedykowanych do powłok non-stick. W razie potrzeby czynność powtórzyć.