Garnek niski MG Home Professional 28 cm
Garnek (niski) MG Home Professional 28 cm
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Przelew on-line - bezpieczny szybki przelew / Blik / PayPo / Google Pay / Apple Pay lub płatność kartą.
Za pobraniem - Płatność przy odbiorze.
Opis
Garnek z kolekcji MG Home Professional o średnicy 28 cm to funkcjonalny i nowoczesny produkt, który sprawia, że gotowanie staje się łatwe i przyjemne jak nigdy wcześniej.
Garnek został wykonany z najwyższej jakości stali nierdzewnej SS 304, która charakteryzuje się niezwykłą trwałością i bardzo wysoką odpornością na korozję, a jakość użytych materiałów i wykonania gwarantuje zadowolenie z użytkowania przez wiele lat.
Grube, wielowarstwowe dno absorbuje ciepło, rozprowadzając je równomiernie podczas gotowania.
Natomiast kapsel indukcyjny na dnie daje możliwość używania garnków na każdym rodzaju kuchenki, w tym również na płycie indukcyjnej.
Dodatkowo garnek posiada wewnętrzną powłokę non-stick, zapobiegającą przywieraniu, dzięki czemu jest łatwy w czyszczeniu.
Ergonomiczne uchwyty odporne na nagrzewanie zapewniają bezpieczne użytkowanie bez obawy o poparzenie.
Pokrywki wykonane ze szkła hartowanego, wyposażone są w system odparowywania, zapewniający redukcję nadmiaru pary wodnej w garnku.
Garnek niski MG Home Professional dedykowany jest do potraw wymagających duszenia, wolnego gotowania w sosie i podobnych zadań.
Gar. niski 28cm – 3.6L
Pielęgnacja naczyń z powłoką Non-Stick
Przed pierwszym użyciem
- Przed pierwszym użyciem należy usunąć opakowanie oraz wszelkie etykiety.
- Naczynie z powłoką non-stick umyć w ciepłej wodzie z odrobiną łagodnego detergentu i wysuszyć.
- W kolejnym kroku naczynie podgrzać przez kilkadziesiąt sekund a następnie na ciepłej powierzani wewnętrznej rozprowadzić odrobinę oleju roślinnego, potem wytrzeć nadmiar oleju miękką szmatką lub papierowym ręcznikiem. Warto tę czynność powtarzać regularnie co kilka użyć w celu jak najlepszego zachowania właściwości non-stick.
Użytkowanie
- Wskazane jest używanie małego lub średniego ognia przez cały czas. Duży ogień – zwłaszcza w kuchniach gazowych może uszkadzać lub brudzić boczne ścianki.
- Nigdy nie zostawiać na ogniu produktów do gotowania bez zawartości.
- Przed myciem pozostawić naczynie do ostygnięcia by uniknąć deformacji w wyniku gwałtownych zmian temperatur.
- Nie podgrzewać tłuszczu lub oleju do temperatury przypalenia lub dymienia. Grozi to pożarem lub uszkodzeniem produktu.
- Nie przechowywać kwaśnych lub słonych potraw w naczyniu przez dłuższy okres przed gotowaniem lub po gotowaniu. Może to prowadzić do chemicznego uszkodzenia powłoki non-stick.
Pielęgnacja i czyszczenie
- Należy unikać korzystania z ostrych akcesoriów oraz krojenia bezpośrednio wewnątrz naczynia. Należy uważać, aby nie porysować powłoki zapobiegającej przywieraniu. Zarysowania nie są objęte odpowiedzialnością sprzedawcy.
- Należy unikać przegrzewania naczynia. Skutkuje to utratą właściwości powłoki non-stick i nie jest to objęte odpowiedzialnością sprzedawcy.
- Z czasem na powłoce non-stick mogą pojawić się drobne plamki, jednak odbarwienia bez uszkodzenia powłoki nie wpływają na właściwości użytkowe naczynia.
- Regularnie powtarzać czynności konserwacyjne opisane w sekcji „przed pierwszym użyciem"
- W przypadku powstania przypaleń - wlać ciepłą wodę i płyn do mycia naczyń i pozostawić do odmoczenia na około godzinę, następnie umyć za pomocą gąbki. Nie używać ostrych zmywaków ani skrobaków, jedynie miękkiej gąbki lub zmywaków dedykowanych do powłok non-stick. W razie potrzeby czynność powtórzyć.